среда, 27. јануар 2021.

Maybelline The Burgundy bar i The Nudes palete sijenki za oči | Moje mišljenje + swatches

    Maybelline palete sijenki, The Burgundy bar i The Nudes, dolaze u pakovanjima od čvrste plastike, koja imaju providne poklopce i ne sadrže ogledalo.

Stari izgled ambalaže, kakav ima The Burgundy bar sa sobom je imao četkicu-aplikator koju sam ja bacila jer se sa njom nisu mogle nanositi sijenke. U novim paleticama, kakva je The Nudes se ne dobija aplikator.


Boje unutar paletica su postavljene tako da se jedna sa drugom lako kombinuju prema uputstvu na poleđini pakovanja. Ideja proizvođača je da se mogu nanositi kao duo, tio i kvatro sijenke. Ili možete samostalno kombinovati nijase, što ja najčešće i radim.


Svaka paletica ima 12 nijansi sijenki, od kojih svaka ima po 0,8g što ukupno daje masu od 9,6g. Njihova cijena je oko 12e


The Burgundy bar paleta od 12 nijansi sadrži 10 sjajnih (satenske ili šljokičaste), dok su samo 2 od njih mat

Sjajne nijanse su dosta bolje od mat nijansi. Pod prstima su jako meke i baršunaste. Lako se nanose, dobro su pigmentovane i lako se blendaju.

Najbolji rezultat dobijam kada ih nanosim prstima ili vlažnom četkicom. Dok se sa suvom četkicom više truse i gube na pigmentaciji. 


Mat nijanse su slabijeg kvaliteta, naročito svjetlija nijansa koja je slabo pigmentovana i gubi se prilikom nanošenja na kapak. Tamnija mat nijansa je nešto "tvrđa" na dodir i nešto teže se bleda, ali ona se može koristiti.


Postojanost na kapcima je dosta dobra i kada koristim bazu make up look sa ovim sijenkama može trajati i do 6-7h.

Prednost The Burgundy bar paletice je što ima divne crveno-ljubičaste nijanse sa kojima se svaki look može lako upotpuniti.

Takođe, smeđe-zlatne nijanse u njoj su lijepe i dobro izgledaju na očima.


Loša strana ove paletice je što zbog slabog izbora i lošeg kvaliteta mat nijansi ne može biti jedina paleta, pa samim tim nije pogodna za putovanja, jer za sobom vuče dodatne mat nijanse.

Takođe, sijenke su pomalo truse i prilikom nanošenja padaju ispod oka, pa je uvijek prvo našminkam oči.

The Nudes paleta takođe ima 12 sijenki od kojih je 6 mat, a 6 su sjajne. Većina nijansi je na toplijoj strani i nijanse su pretežno braon, smeđe i zlatne


Svjetlije sijenke su nešto slabije pigmentovane, narocito mat nijanse.

Tamnije boje su jako lijepe i sa njima se lako radi. Dobro su pigmentovane i lako se blendaju.

Što se tiče sjajnih nijansi, kao i kod The Burgundy palete, najbolje se nanose prstima.

Mat nijanse u The Nudes paletici su mnogo boljeg kvaliteta od onih ih The Burgundy bar paletice, iako bi svjetlije nijanse trebali biti bolje pigmentovane. 

The Nudes paletica je jako praktična za putovanja jer ne zauzima puno mjesta, a sa njom se mogu postići kako dnevni, tako i večernji make up look-ovi.


1 comments:

Editör је рекао...

Tavsiyeler için edotöre teşekkür ederiz

Омогућава Blogger.

© Jaa to tako, AllRightsReserved.

Designed by ScreenWritersArena